- Witamina D w okresie jesiennym i zimowym zwiekszona dawka
- Witamina C
- Probiotyk
- Zakwas z buraków najlepiej na czczo
- Woda z kiszonych ogórków
- Sok z kapusty kiszonej
Ogólne:
- Woda z miodem, imbirem i cytryna
- Napar z imbiru dodawany np do herbaty lub imbir starty na tarce
- Sok malinowy na rozgrzanie
- Sok z aronii lub czarnego bzu
- Rosół
- Czosnek/sok z czosnku
- Syrop z cebuli
- Syrop z pigwy
- Miód
- Kefiry, maślanki, jogurty naturalne,
- Chleb na zakwasie zasila florę jelit “dobrymi bakteriami”.
- Kurkuma, cynamon, kardamon, goździki dodawane do potraw
- Czystek / Lipa do picia
Katar
- Inhalacje z soli fizjologicznej
- Inhalacje z rumianku
- Inhalacje naturalnymi olejkami eterycznymi, np tymiankowy, sosnowy, z drzewa herbacianego, pichtowy
Gardło
- Dużo wody co najmniej 3 litry dziennie
- Szalwia
- Rumianek
- Owijać szalikiem
- Woda z sola do płukania
- Woda z miodem, startym imbirem lub naparem z imbiru i cytryna
Przykład
Rano
- Woda
- Zakwas z burakow / woda z kiszonych ogorków
- Witamina D
- Witamina C
- Rumianek / Woda z miodem, imbirem i cytryną
- Syrop z cebuli
- Miód
- Inhalacje z rumianku
Poludnie
- Woda
- Rumianek / Woda z miodem, imbirem i cytryną
- Syrop z cebuli
- Witamina C
- Kapusta kiszona / Sok z kiszonej kapusty
- Inhalacje z soli fizjologicznej
- Rosół
Wieczór
- Woda
- Rumianek / Woda z miodem, imbirem i cytryną
- Woda z kiszonych ogórków
- Syrop z cebuli
- Inhalacje naturalnymi olejkami eterycznymi, np tymiankowy, sosnowy, z drzewa herbacianego, pichtowy
- Sok malinowy na rozgrzanie
- Czosnek
Należy również pamiętać o
- dotlenieniu na codziennym spacerze i myciu rak po powrocie
- myciu rąk przed jedzeniem
- wietrzeniu pokoi, szczegolnie przed snem
- odpowieniej ilości snu
- diecie bogatej w warzywa
Uwaga! Powyższe porady są jedynie sugestią i nie mogą zastąpić wizyty u specjalisty/lekarza, jeżeli istnieje taka potrzeba.
Komentarze
Prześlij komentarz